Registrace byla úspěšná!
Klikněte na odkaz v e-mailu zaslaném na adresu
Video
Nejlepší videa ze světa. Virály a memy

Video: Fotopasti zachytily v Rusku rodinu irbisů

Sledujte nás na
Samici levharta sněžného a její mláďata se povedlo zachytit fotopastí na začátku listopadu na území ruské Sajansko-Šušenské přírodní rezervace. Na videu mláďata prozkoumávají okolí za doprovodu matky a zdokonalují své lovecké schopnosti – během hry útočí na matku a na sebe navzájem.

Koťata také zaútočila na jednu fotopast a rozbila ji. Druhou očichávala a pokousala. 

Irbis 

Levhart sněžný či irbis je predátor, který žije a loví sám. Nejaktivnější je v noci, kdy obchází náhorní plošiny a hledá kořist.

Délka těla predátora dosahuje 110-125 centimetrů, hmotnost je 20-40 kilogramů. V porovnání délky ocasu a těla má ze všech kočkovitých šelem irbis nejdelší ocas. 

Irbis žije v horských oblastech Asie od Afghánistánu po západní Čínu, v Himalájích, v Tibetu, v horách Mongolska, na Altaji. Samice mohou porodit 2-4 mláďata, která ve věku tří měsíců začínají chodit s matkou a v pěti až šesti měsících už s ní loví.  

Irbis je na červeném seznamu Mezinárodního svazu ochrany přírody jako ohrožený druh, je to tedy nejvyšší kategorie ochrany. Za ohrožený je uznán i v Rusku, kde je chráněn v Sajansko-Šušenské a Altajské přírodní rezervaci. 

Zprávy
0
Nejdříve novéNejdříve staré
loader
Chcete-li se zapojit do diskuse,
přihlaste se nebo se zaregistrujte
loader
Chaty
Заголовок открываемого материала