Registrace byla úspěšná!
Klikněte na odkaz v e-mailu zaslaném na adresu
Svět

Expert uvedl způsoby, jak zjistit, že vás uživatel WhatsAppu zablokoval

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Přejít do fotobankyWhatsApp na telefonu. Ilustrační foto
WhatsApp na telefonu. Ilustrační foto - Sputnik Česká republika
Sledujte nás na
Existuje několik způsobů, jak s velkou mírou přesnosti zjistit, že jste byl zablokován na aplikaci WhatsApp, sdělil agentuře Prime generální ředitel společnosti Digitální platformy Arsenij Ščelcin.

Můžete se pokusit přidat kontakt do společného chatu nebo skupiny.

„Vidíte-li zprávu o nemožnosti přidat kontakt do skupiny, znamená to, že jste byl pravděpodobně zablokován,“ varoval expert.

Když někomu voláte, ale člověk několikrát neodpovídá, určitě jste byl zablokován.

Když posíláte zprávu a vidíte pouze jednu šedou fajfku, znamená to, že zpráva byla odeslána, ale nedopravena vašemu kontaktu. Stát se to může kvůli vypnutému mobilu, ale také v případě zablokování.

Google logo - Sputnik Česká republika
Svět
Služby společnosti Google dnes postihl celosvětový výpadek. Po několika hodinách byl problém postupně odstraněn
„Když se fajfky neobjeví dlouhou dobu, zvyšuje to pravděpodobnost zablokování,“ upřesnil odborník.

Indikátorem zablokování může být také čas posledního připojení k aplikaci a zmizení profilu, to se však může stát rovněž při poruše.

Pokud vidíte všechny tyto situace, můžete si být z 99 % jistý, že jste byl zablokován, jedno procento tvoří možnost odstranění z aplikace samotného kontaktu. Abyste se vyhnuli zablokování, musíte dodržovat etická pravidla komunikace na internetu, řekl Ščelcin.

Autor Forbes Zak Doffman dříve sdělil, která nastavení na WhatsApp je třeba změnit za účelem bezpečného používání messengeru.

Vyhnout se nabourání pomocí prolomení SMS účtu pomůže „kontrola ze dvou kroků“, která umožní zavést do aplikace šestimístný kód. Tuto funkci si můžete nastavit v Nastaveních WhatsApp a pak v evidenci, kde je bod kontrola.

„Není to kód, který vám posílá WhatsApp, když instalujete aplikaci na nový telefon a absolvujete registraci,“ píše Doffman.

Když podvodník přece jen získá data pomocí SMS, nepodaří se mu nabourat váš účet díky šestimístnému kódu, který musíte instalovat dodatečně.

Na aplikaci je také lepší vypnout funkci automatického zachování fotek a videí. Za tímto účelem zajděte do nastavení „Chaty“ a vypněte bod o automatickém zachování vašich fotek a videí na IPhone nebo viditelnosti médií na Androidu. Vyhnete se tak automatickému škodlivému stažení.

Logo společnosti Google - Sputnik Česká republika
Svět
Expert varoval, jak Google zaznamenává to, co říkáte
Třetí bod nastavení WhatsApp je potřebný pro ochranu osobních údajů. V registračním záznamu v nastaveních si můžete nastavit okruh osob, jež mají možnost sledovat váš účet, fotky a informace o tom, kdy jste se naposledy připojil k síti, a také omezit počet osob, které vás mohou přidat do skupiny.

Pomůže to nepřipustit, aby se do vaší skupiny dostali podvodníci, aby vám poslali škodlivé zprávy.

Autor příspěvku také nedoporučuje majitelům iPhone používat cloudy Apple nebo Google při zálohování dat, protože přitom ztratíte kódování. K vašim datům mohou získat přístup Apple nebo Google v případě, že je o to požádají pořádkové orgány.

Historii konverzace se dá přenést na nový iPhone pomocí funkce přímého předání Apple. Pro vypnutí zálohování dat na cloud zajděte do Nastavení, pak Chaty a Zálohování.

Zprávy
0
Nejdříve novéNejdříve staré
loader
Chcete-li se zapojit do diskuse,
přihlaste se nebo se zaregistrujte
loader
Chaty
Заголовок открываемого материала