05:48 25. ledna 2021
Svět
Získat krátkou URL
1224
Sledujte nás na

Abyste Googlu zakázali sledování polohy vašeho iPhonu, musíte v uživatelském účtu Googlu vypnout „historii lokace“, píše The Business Insider.

K tomu je třeba spustit aplikaci Google na iPhonu, dále v rubrice Nastavení uživatelského účtu Google vybrat bod Údaje a personalizace. Pak posunout doleva přepínač Historie lokace, abyste tuto funkci deaktivovali.

Máte-li tento přepínač zapnutý, vysílá aplikace geolokační údaje službám Googlu.

Odborník dříve uvedl způsob, jak se dá geolokace falšovat na chytrém telefonu. Nejlepší způsob je využití technologie VPN. Autor přitom zdůrazňuje, že obcházení pomocí VPN webů zablokovaných Federální službou pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a masmédií (Roskomnadzor) je nezákonné.

Dříve bylo oznámeno, že od 1. června roku 2021 vypne Google neomezené úložiště foto a video na svém servisu Foto. Oznámili to představitelé Googlu na oficiálním blogu společnosti.

Od okamžiku spuštění servisu ho Google označoval za neomezené úložiště grafických souborů, čehož využívali četní majitelé mobilních přístrojů s Androidem. Teď se ale budou foto a video soubory evidovat v celkovém objemu úložiště 15 GB. Když to uživateli nebude stačit, bude si moci koupit dodatečné místo na Disku Google.

V Googlu zdůraznili, že snímky načtené do června roku 2021 nebudou v novém systému evidovány. Změny se dotknou jenom kontentu, který se objeví na servisu Foto po 1. červnu.

Více:

Váš telefon se špatně nabíjí? Experti objevili způsob překonání problému
Odborník prozradil, kdy je třeba odstranit Facebook z telefonu
Odborník prozradil, jak se dá přepnout chytrý telefon na „režim vývojáře“
Odborník uvedl, proč se chytrý telefon přestává nabíjet
Štítky:
technologie, aplikace, Google
Pravidla společenstvíDiskuse
Komentovat pomocí SputnikuKomentovat pomocí Facebooku
  • Komentář