03:55 14. dubna 2021
Svět
Získat krátkou URL
5672
Sledujte nás na

Aplikace WhatsApp začala vydávat oznámení o nových pravidlech používání a zásadách ochrany osobních údajů. Ve vyskakovacím okně se tvrdí, že pokud nedáte souhlas s novými pravidly, uživatelský účet se vám uloží, ale nebudete mít přístup k plným funkcím aplikace.

„Na krátkou dobu budete moci přijímat hovory a oznámení, ale nebudete moci číst ani odesílat zprávy,“ stojí v oznámení.

Pro další používání WhatsAppu vás aplikace požádá o souhlas s aktualizacemi.

S WhatsAppem souvisí i zpráva, že 15. května roku 2021 přichází čas, kdy uživatelé této aplikace budou muset přijmout nová pravidla pro její používání. V opačném případě se budou muset používání aplikace vzdát.

Messenger totiž aktualizoval uživatelskou smlouvu a přidal odstavec o přenosu osobních údajů na Facebook, což způsobilo kritiku mezi uživateli. Text ustanovení říká, že WhatsApp jako součást této společnosti bude sdílet s celou „rodinnou aplikací“ sociální sítě potřebné údaje o uživateli. Zároveň společnost vysvětlila, že všechny osobní konverzace zůstanou chráněny koncovým šifrováním, takže ani WhatsApp, ani Facebook neuvidí vaše osobní zprávy.

Nová funkce

Podle nejnovějších informací WhatsApp v současné chvíli pracuje na zavedení možnosti, která by umožnila zrychlit hlasové zprávy. Konkrétně by se mělo jednat o dvojnásobné zrychlení, které bude užitečné například při poslechu dlouhých nahrávek.

Zatím však nebylo uvedeno, jak bude tato nová funkce implementována. Zasvěcenci si ale všimnou, že funkce je již ve vývoji. Může však trvat několik měsíců, než bude zakomponována do verzí pro Android a iOS.

Připomeňme, že podobná funkce zaměřená na zrychlení hlasových zpráv již několik let funguje v Telegramu. Konkurenční aplikace uživatelům umožní zrychlit nahrávky až dvakrát, což jim ušetří spoustu času na poslech.

WhatsApp Messenger také bude mít k dispozici další novou funkci, a sice odesílání autodestrukčních fotografií.

Služba přidá nový přepínač vedle textového pole v okně náhledu obrázku. Po kliknutí na něj může uživatel sdílet obrázek, který automaticky zmizí, jakmile opustí chat. Příjemce takové fotografie obdrží oznámení o odstranění fotografie.

Více:

WhatsApp uvádí na trh důležitou funkci pro uživatele Windows a Mac
WhatsApp přestane pracovat na některých smartphonech. Měli byste si stáhnout jiný messenger?
Aplikace WhatsApp připravuje novou funkci. Čím překvapí tentokrát?
Štítky:
pravidla, Facebook, WhatsApp
Pravidla společenstvíDiskuse
Komentovat pomocí SputnikuKomentovat pomocí Facebooku
  • Komentář